Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Smażone naleśńiki z grzybami w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Podawać z sosem serowym lub sosem ogórkowym i majonezowym (na zimno).

Smażone naleśńiki z grzybami w panierce

Składniki:

Smażone naleśńiki z grzybami w panierce

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone naleśńiki z grzybami w panierce
Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce, zarumienić na oleju, pod przykryciem. Dodać pokrojone w plasterki grzyby i posiekana zieloną pietruszkę, posolić, popieprzyć i dusić do miękkości na małym ogniu, pod przykryciem, po czym dodać majeranek. Następnie wbić jajko, dobrze wymieszać i dodać tartą bułkę (płatki owsiane) tyle, że by można było masą smarować naleśniki. Tak przygotowane "zamknąć" z obu stron, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym głębokim oleju.