Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 369]

Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.

Smażone  Piersi  Kurczaka  z  Parmazanem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem
► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię. ► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.
Smażone  Piersi  Kurczaka  z  Parmazanem
Fasolkę szparagową obrać - odciąć końcówki i umyć - jak jest długa przekroć na pół.