Sposób przygotowania:
smażone placki z płatków owsianych
Sos:
Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Masło rozpuścić w rondlu i zmieszać z mąką, dodać 4 łyżki zimnej wody, dodać śmietanę.
Jajka ubić mikserem, dodać orzechy i wymieszać, dodać płatki owsiane, wymieszać. Cebulę umyć, obrać i drobno posiekać. Dodać ją do jajek, posolić i całość wymieszać. Nalać olej na patelnie aby przykrył denko, mocno rozgrzać i nakładać masę na patelnie łyżką. Opiec z obu stron. Następnie polać przygotowanym sosem śmietankowym. Poddusić na małym ogniu 10-15 minut.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Masło rozpuścić w rondlu i zmieszać z mąką, dodać 4 łyżki zimnej wody, dodać śmietanę.
Jajka ubić mikserem, dodać orzechy i wymieszać, dodać płatki owsiane, wymieszać. Cebulę umyć, obrać i drobno posiekać. Dodać ją do jajek, posolić i całość wymieszać. Nalać olej na patelnie aby przykrył denko, mocno rozgrzać i nakładać masę na patelnie łyżką. Opiec z obu stron. Następnie polać przygotowanym sosem śmietankowym. Poddusić na małym ogniu 10-15 minut.