Sposób przygotowania:
Smażone pulpeciki z morszczuka
Filety z morszczuka lekko rozmrozić, podzielić na kawałki. Marchewkę i cebulę obrać. Pokroić w drobna kostkę. Morszczuka, marchewkę i cebulę włożyć na patelnię, zalać niewielką ilością wody, odrobinę posolić. Dusić, aż ryba będzie miękka, ale nie rozgotowana.
W tym czasie tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem. Połączyć morszczuka z tuńczykiem i jarzynami, dodać 1/2 szklanki tartej bułki, jajko, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Uformować małe, płaskie pulpeciki, obtoczyć w mące, rozbitym jajku i na koniec w tartej bułce. Smażyć na oleju, odsączyć, np. na bibule. Podawać gorące, posypane ziarenkami sezamowymi.
W tym czasie tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem. Połączyć morszczuka z tuńczykiem i jarzynami, dodać 1/2 szklanki tartej bułki, jajko, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Uformować małe, płaskie pulpeciki, obtoczyć w mące, rozbitym jajku i na koniec w tartej bułce. Smażyć na oleju, odsączyć, np. na bibule. Podawać gorące, posypane ziarenkami sezamowymi.