Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Smażone ryby w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne jako przekąska lub przystawka!!!!!!

Smażone ryby w zalewie octowej

Składniki:

Smażone ryby w zalewie octowej

 

  • 1-2 kg ryb nadają się wszystkie (jeśli ktoś nie lubi ości mogą być filety rybne dądz drobiowe )
  • mąka olej lub masło do smażenia
  • sól lub przyprawa do ryb

 

  • Zalewa
  • 1 szkl. octu
  • 3szkl. wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 duża lub 2 średnie cebule
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • liść layrowy

Sposób przygotowania:

Smażone ryby w zalewie octowej
Ryby oczyścić doprawić przyprawą lub solą, obtoczyć w mące smażyć. Po usmażeniu ryby przełożyć do większego naczynia.
Wszystkie składniki zalewy połączyć i gotować 7-10 min. Ryby zalać gorącą zalewą.
Najlepiej smakuje gdy ryby poleżą w zalewie min. 12 godzin.
Smacznego