iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażone rydze z kartofelkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wykorzystując końcówkę sezonu grzybowego , przygotowałam coś szybkiego i mega grzybowego. Oszczędność składników i przypraw wydobywa z potrawy to co najlepsze- smak rydza i lasu .

Smażone rydze z kartofelkami

Składniki:

Smażone rydze z kartofelkami

 

  • 1 miseczka rydzy świeżych

 

 

 

  • 1 łyżka oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone rydze z kartofelkami
Ziemniaki obieramy i gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Rydze myjemy oczyszczamy i odcinamy nóżki.

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy 1łyżkę oleju , aby masło nie paliło się.

Podsmażamy grzyby, po ok 6 min. Solimy je i dodajemy odcedzone ziemniaki.

Lekko mieszamy. doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy na gorąco.

Tagi:

rydze grzyby