Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Smażone warzywa pachnące Indiami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W woku rozpuścić masło, dodać pastę curry, piklie z czosnku, imbir, wlać sos sojowy.

Smażone warzywa pachnące Indiami

Składniki:

Smażone warzywa pachnące Indiami

 

  • mieszanka świeżych lub mrożonych warzyw, najlepiej z fasolką
  • łyżka masła
  • kawałek posiekanego imbiru
  • łyżeczka pasty curry
  • łyżeczka pikli z czosnku
  • łyżka sosu sojowego jasnego

Sposób przygotowania:

Smażone warzywa pachnące Indiami
W woku rozpuścić masło, dodać pastę curry, piklie z czosnku, imbir, wlać sos sojowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wrzucić warzywa i smażyć, aż będą miękkie. Podawać jako samodzielne danie wegetariańskie z ryżem i sadzonym jakiem.

Tagi:

sosy