Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Smażony Pstrąg.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zwyczajny sposób przyrządzenia Pstrąga.

Smażony Pstrąg. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażony Pstrąg.

 

  • dwa Pstrągi,
  • jedna duża cebula,
  • sól,
  • majeranek,
  • dwie łyżki mąki,
  • olej.

 

Sposób przygotowania:

Smażony Pstrąg.
Pstrąga należy sprawić i umyć następnie przyprawić solą i majerankiem. Cebulę pokroić w plastry i powkładać do środka pstrąga i tak samo poukładać cebulę na wierzch ryby, włożyć rybę na całą noc do lodówki. Oczyścić rybę z cebuli,na patelnię dodać olej,obtoczyć rybę w mące i smażyć rybę na małym ogniu aż do usmażenia.
Smażony Pstrąg.
Do środka ryby wkładamy pokrojone plastry cebuli.
Smażony Pstrąg.
Na wierzch ryby układamy pokrojone plastry cebuli i przyprawiamy.
Smażony Pstrąg.
Na patelnie wlewamy olej i smażymy rybę na małym ogniu.