MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Smażony ser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W naszym menu często gości ser , spróbuj podać go na ciepło.

Smażony ser

Składniki:

Smażony ser

 

Sposób przygotowania:

Smażony ser
Mąkę wsypać do płytkiej miski, w drugiej misce lekko rozmącić jajka. Na dużym talerzu, wymieszać razem bułkę tartą i sezamSer pokroić na prostokątne kawałki o grubości 1/2 cm.Ser obtoczyć w mące , zanurzyć w jajku, a następnie mocno naciśnij na bułkę tartą do pokrycia wszystkich stron. W małym garnku na średnim ogniu rozgrzać olej.Ser smażyć do uzyskania złotego koloru ,2 minuty . Łyżką cedzakową przenieść na ręczniki papierowe celem pochłonięcia nadmiaru tłuszczu. Podawać ciepły.