eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1695]

Smażony ser salami Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszny ser na ciepło,jako przekąska.

Smażony ser salami Eli

Składniki:

Smażony ser salami Eli

 

 

  • olej do smażenia
  • keczup

Sposób przygotowania:

Smażony ser salami Eli
Jajko dokładnie rozbełtać widelcem.Na jeden talerz wysypać mąkę,na drugi bułkę tartą.Plastry sera obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej.Można jeszcze raz ser włożyć do jajka i obtoczyć w bułce tartej,ale wtedy jest bardziej kaloryczny.Do rondla wlać olej i mocno rozgrzać.Smażyć ser(olej musi sięgać przynajmniej do połowy sera) z obu stron na rumiano.Na talerzu ser polać keczupem.Smacznego!