agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Filet z dorsza smażony w głębokim tłuszc

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dorsz smażony z frytkami- pyszne danie obiadowe

Filet z dorsza smażony w głębokim tłuszc

Składniki:

Filet z dorsza smażony w głębokim tłuszc

 

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza smażony w głębokim tłuszc
Przygotować filet z dorsza, opłukać filet i osuszyć. Filet oprószyć solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące. Ziemniaki wyszorować i osuszyć, następnie pokroić w słupki. Smażyć w głębokim tłuszczu- 3/4 litra oleju. Filety smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do momentu uzyskania złotego koloru. Smażyć z obu stron, aż ryba będzie gotowa do spożycia. Po usmażeniu należy skropić sokiem z cytryny. Porcjować rybę z frytkami i surówkami.

Tagi:

dorsz