Sposób przygotowania:
Smerf
Oddzielamy białka od żółtek. Do dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, a następnie stopniową po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę wmieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut. Studzimy. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w szkl gorącej wody i studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na gładki krem. Dodajemy twaróg. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Masę serową przekładamy na biszkopt. Schładzamy. Niebieską galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, a na koniec tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Piankę wylewamy na masę serową. Dobrze schładzamy. Smacznego.