Sposób przygotowania:
Smerfowy jogurtowiec z borówkami
Dno foremki o wymiarach 26x11 cm (u mnie silikonowa ze szklanym dnem) wyłożyć biszkoptami. Borówki opłukać, dokładnie osuszyć, wysypać na biszkopty.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić, zmiksować ze szklanką jogurtu, przelać na borówki. Foremkę wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody. Przestudzoną żelatynę przelać do miseczki, najpierw rózgą roztrzepać z cukrem pudrem, a następnie z porcjami dodawaną drugą szklanką jogurtu.
Masę wylać na niebieską warstwę. Foremkę odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić, zmiksować ze szklanką jogurtu, przelać na borówki. Foremkę wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody. Przestudzoną żelatynę przelać do miseczki, najpierw rózgą roztrzepać z cukrem pudrem, a następnie z porcjami dodawaną drugą szklanką jogurtu.
Masę wylać na niebieską warstwę. Foremkę odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Jagodowa
Magdalena88
edytaha
Koniecznie :)
edytaha
Ten już zjedzony, ale następnym razem zapraszam :)