Sposób przygotowania:
Śmietankowo-borówkowe tartaletki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy margarynę i razem siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zarabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny. Gotowe wałkujemy i wyklejamy nim przygotowane foremki. Na wyłożone ciasto wykładamy po kilka borówek, tak by zakryły dno. Wylepione tartaletki pieczemy około 15-20 minut w 180°C. Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną.Po wyjęciu studzimy. Na owoce wykładamy ubitą śmietankę. Całość dekorujemy kilkoma owocami. Posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do chłody by stężały.Śmietanka: Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki przegotowanej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy do nie cukier, a następnie żelatynę. Dokładnie miksujemy. Tężejącą przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na upieczone babeczki z owocami.