Sposób przygotowania:
Śmietankowy tort z malinami
białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier cały czas miksując.Dodać rozmącone żółtka z odrobiną wody .Na koniec wymieszać drewniana łyżką z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia i olejem. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o śr. 26 cm.Piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut.Zimny biszkopt przekroić na trzy blaty.Maliny wlać na sito ,aby ociekły z soku.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić. Śmietanę schłodzić i lekko ubić.Wsypać śmietan fixy i cukier waniliowy. Dalej ubijać ,aż uzyskamy odpowiednią gęstość.Krem podzielić na dwie części i trochę kremu odłożyć do dekoracji. Na koniec szybko i energicznie wymieszać z płynną czekoladą. Na pierwszy blat rozsmarować połowę kremu i rozłożyć część malin .Przykryć drogim blatem i powtórzyć czynność jak z pierwszym.Przykryć trzecim blatem ciasta lekko przyciskając.Ciasto udekorować resztą kremu ,płatkami migdałowymi i polewą czekoladową.
pszczolkaanulka
elka1986
Tit
Siedlce
Smakowita
edytaha
Smakowita
lukrowanepierniczki