Sposób przygotowania:
Śmietanowiec.
Rozpuścić osobno trzy galaretki każdą na jedną szklankę wody. Pozostawić do stężenia. Jeśli galaretki stężeją, pokroić je w kostkę i wymieszać wszystko razem. Odstawić na chwilę do lodówki. Śmietany przełożyć do miski dodać cukier i ubijać. Potem dodać mleko i przestudzoną, rozpuszczoną w wodzie żelatynę. To wszystko dokładnie wymieszać i dodać wcześniej pokrojone galaretki. Całość wylewamy na blaszkę i pozostawiamy do zastygnięcia.
Po zastygnięciu na wierzch wylać wcześniej przygotowane dwie galaretki.
Po zastygnięciu na wierzch wylać wcześniej przygotowane dwie galaretki.
zewa
natalka1107@o2.pl
śmietany mają byś 200g. , słodkie.
misia14
natalka1107@o2.pl
Ja dodaję zawsze śmietanę 18% :)