Sposób przygotowania:
śmietanowiec 5
Ubij białka, dodaj cukier, ubij aż się rozpuści, dodaj żółtka i ubij, dodaj mąkę proszek do pieczenia i zapach arakowy i wymieszaj delikatnie.Gotową masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: każdą z galaretek rozpuśc w gorącej wodzie według przepisu na opakowani, 2 wlej do głębokich tależy i odstaw do stężenia a trzecią lekko ostudź. Śmietanę buij z cukrem pudrem, wlej ostudzoną galaretkę, wsyp żelatynę i wymieszaj.1/3 masy odłuż, do reszty dodaj stężałe pokrojone w kosteczkę galaretki i wymieszaj. Wystudzony biszkopt ptzekrój na 2 placki, na jednym rozsmaruj masę z galaretkami, przykryj drugim plackiem.Resztę masy rozsmaruj na wierzchu.