Sposób przygotowania:
Śmietanowiec wg suri29
Podane składniki na ciasto zagniatamy na stolnicy. Następnie dzielimy na cztery równe części i rozwałkowujemy je cienko na papierze posmarowanym tłuszczem. Pieczemy w piekarniku o tem 200oC na złoty kolor.
Masa: Masło ucieramy w misce, z cukrem. Z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej oraz cukru waniliowego gotujemy budyń i studzimy.Następnie stopniowo dodajemy do masy z masła i ucieramy wszystko razem. Gdy masa będzie jednolita smarujemy krążki, każdy osobno, najpierw powidłami a następnie masą budyniowa i układamy jeden na drugim. Na wierzch polewamy polewą czekoladową.
Masa: Masło ucieramy w misce, z cukrem. Z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej oraz cukru waniliowego gotujemy budyń i studzimy.Następnie stopniowo dodajemy do masy z masła i ucieramy wszystko razem. Gdy masa będzie jednolita smarujemy krążki, każdy osobno, najpierw powidłami a następnie masą budyniowa i układamy jeden na drugim. Na wierzch polewamy polewą czekoladową.