Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z białą czekoladą
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. 10 bez pokruszyć, dodać do czekolady, wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, rozłożyć na dnie, schłodzić. Na schłodzonym czekoladowo-bezowym spodzie rozłożyć pozostałe bezy.Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do czystej metalowej miseczki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do bitej śmietany dodać Śnieżki w proszku i Śmietan-fix, jeszcze chwilę razem ubijać. Do śmietanowej masy dodać przestudzoną białą czekoladę i bardzo dokładnie wymieszać. Masę śmietanową przełożyć na spód z bezami, wyrównać powierzchnię. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.