Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z brzoskwiniami
Z podanych składników robimy biszkopt.Ubijamy białka dosypując po trochu cukru następnie dokładamy po jednym żółtku cały czas miksując następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy ciasto na wysmarowaną blachę i pieczemy ok 30 min. w temp.180 stopni.
Upieczony, ostudzony biszkopt kroimy na dwa placki i odstawiamy.
Śmietanę ubijamy z 2 opakowaniami śnieżki. Połowę brzoskwiń odsączamy, kroimy w kostkę i dokładamy do śmietany-delikatnie mieszamy.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy w chłodne miejsce aż się zsiądzie. Resztę brzoskwiń kroimy w plasterki.
Biszkopt nasączam ponczem wg uznania, wykładamy połowę śmietanowego kremu, przykrywamy drugim plackiem także go nasączamy,smarujemy cienko kremem śmietanowym. Układamy na wierzchu kawałki brzoskwiń na przemian z galaretką i dekoracjami ze śmietany.
Wstawiamy do lodówki lub chłodnego miejsca.
Upieczony, ostudzony biszkopt kroimy na dwa placki i odstawiamy.
Śmietanę ubijamy z 2 opakowaniami śnieżki. Połowę brzoskwiń odsączamy, kroimy w kostkę i dokładamy do śmietany-delikatnie mieszamy.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy w chłodne miejsce aż się zsiądzie. Resztę brzoskwiń kroimy w plasterki.
Biszkopt nasączam ponczem wg uznania, wykładamy połowę śmietanowego kremu, przykrywamy drugim plackiem także go nasączamy,smarujemy cienko kremem śmietanowym. Układamy na wierzchu kawałki brzoskwiń na przemian z galaretką i dekoracjami ze śmietany.
Wstawiamy do lodówki lub chłodnego miejsca.