Sposób przygotowania:
śmietanowiec z brzoskwiniami
Białka oddzielić od żółtek i ubić. następnie dodać cukier, a później po jednym żółtku cały czas miksując. Do miski przesitować mąkę i proszek do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Brzoskwinie rozgotować na wolnym ogniu, a galaretkę ugotować na syropie z tych brzoskwiń w połowie podanej ilości cieczy- gdy syropu będzie za mało dopełnić wodą. Brzoskwinie wymieszać z galaretką. Przestudzić. Rozłożyć na biszkopcie. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder i żelatynę. Zmiksować. Rozłożyć na brzoskwiniach. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Masło rozpuścić z mlekiem na wolnym ogniu. Dodać kakao i cukier cały czas mieszając. Troche przestudzić i polac po herbatnikach. Posypac wiórkami kokosowymi.