Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z owocami
Tortownicę o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć biszkoptami.Owoce obrać,zmiksować dodać po 1 szklance wody((w dwóch osobnych rondelkach)) i zagotować-zdjąć z ognia.Do każdej masy owocowej dodać galaretę odpowiednią do koloru i chwilkę mieszać aż galaretki się rozpuszczą.Odstawić do ostudzenia i stężenia.Galaretkę czerwoną przygotować według przepisu na opakowaniu i też odstawić do stężenia. Gdy galaretki będą już stężałe to pociąć na kwadraty .Galaretkę żółtą rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącej wody i przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić dodać cukier , przestudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać. Galaretkowe kostki dodać do ubitej śmietany i przełożyć do tortownicy.Udekorować według swego uznania .S chłodzić w lodówce przez 5 godzin. Smacznego!