zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo apetyczna śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa

Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa

 

  • kawałek żeberek
  • 1/2 marchewki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 10 dkg ryżu
  • 1/2 łyżki vegety
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • suszona natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa
Żeberka wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody, gotujemy na małym ogniu. Jarzyny obieramy i kroimy w słupki. Dodajemy do wywaru. Vegetę wsypujemy do zupy. Gotujemy około 45-50 minut. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy kolejne 15 minut. Śmietanę mieszamy z koncentratem. Dodajemy do zupy. Jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz suszoną natką pietruszki
Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa
Żeberka wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody, gotujemy na małym ogniu.
Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa
Jarzyny obieramy i kroimy w słupki. Dodajemy do wywaru.
Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa
Vegetę wsypujemy do zupy. Gotujemy około 45-50 minut. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy kolejne 15 minut.
Śmietanowo-pomidorowa zupa jarzynowa
Śmietanę mieszamy z koncentratem. Dodajemy do zupy. Jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz suszoną natką pietruszki

Tagi:

ryż pomidory