Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Śmietanowo- tuńczykowy makaron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na zdrowy szybki obiad

Śmietanowo- tuńczykowy makaron Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śmietanowo- tuńczykowy makaron

 

  • 3 gniazda makaraonu pełnoziarnistego
  • tuńczyć w sosie własnym
  • kilka zielonych oliwek
  • czarny bądź kolorowy pieprz
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka serka ricotta
  • natka pitruszki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • drobno starty żółty ser

Sposób przygotowania:

Śmietanowo- tuńczykowy makaron
Makaron gotujemy al dente. Tuńczyka odcedzamy z sosu i wrzucamy na średnio rozgrzaną patelnię. Gdy nabierze odpowiedniego koloru wrzucamy oliwki i czosnek. Smażymy razem ok 5 minut. Dodajemy pietruszkę i mieszkamy ok minutę. Ściągamy z ognia i dodajemy pieprzu, jogurtu i serka. Całość mieszkamy a następnie dodajemy starty żółty ser oraz odcedzony makaron. Całość mieszkamy aż makaron pokryje się cienką warstwą sosu. Smacznego!
Śmietanowo- tuńczykowy makaron
uńczyka odsączamy z sosu i smażymy na patelni
Śmietanowo- tuńczykowy makaron
Po tuńczyka dodajemy porkojone oliwki i czosnek
Śmietanowo- tuńczykowy makaron
Tuńczyka oliwki i czosnek smażymy razem przez 5 minut
Śmietanowo- tuńczykowy makaron
Dodajemy jogurt grecki oraz serek ricotta