IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Śniadanie prawie francuskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

W pasztecie francuskim podanym na ciepło można się zakochać

Śniadanie prawie francuskie

Składniki:

Śniadanie prawie francuskie

 

  • 2 kwadratowe kromki chleba pszenno – żytniego
  • 4 plastry pasztetu francuskiego
  • 4 czarne oliwki bez pestek
  • 1 mały konserwowy ogórek
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 suszony pomidor w oleju
  • masło lub margaryna do posmarowania chleba

Sposób przygotowania:

Śniadanie prawie francuskie
Pomidora osączamy, kroimy na 4 części. Ogórka kroimy na 8 części, oliwki na połowy. Kromki chleba przekrajamy po przekątnej tak, aby powstały trójkąty. Smarujemy masłem. Na każdy trójkąt kładziemy po plastrze pasztetu, 2 połówki oliwek, 2 paseczki ogórka i ćwiartkę pomidora. Smarujemy musztardą francuską.
Zapiekamy przez 5 minut w piecyku (piekarniku) lub przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej (na maksymalnej mocy).