MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Śniadaniowe placuszki karobowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brązowe placuszki śniadaniowe z kaszy jaglanej z karobem

Śniadaniowe placuszki karobowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowe placuszki karobowe

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe placuszki karobowe
Trzy łyżki ugotowanej kaszy jaglanej zalewamy 90 mililitrami rozrobionego mleka modyfikowanego (jeśli dziecko nie ma alergii może być normalne mleko lub jakieś mleko roślinne), dodajemy cztery daktyle i miksujemy na gładko blenderem. Dodajemy łyzkę skrobi kukurydzianej, pół łyżki karobu, szczyptę kurkumy na dobre trawienie oraz łyżeczkę oleju rzepakowego i miksujemy dokładnie. Smażymy niewielkie placuszki na patelni naleśnikowej, z dwóch stron bez tłuszczu. Gdyby placuszki się rozpadały możemy dodac więcej skrobi kukurydzianej. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Śniadaniowe placuszki karobowe
Rozrabiamy 90 mililitrów mleka modyfikowanego
Śniadaniowe placuszki karobowe
Mleko, kaszę i daktyle blendujemy na gładko
Śniadaniowe placuszki karobowe
Dodajemy karob, skrobię, kurkumę i olej i mieszamy
Śniadaniowe placuszki karobowe
Smażymy niewielkie placuszki na patelni do naleśników