Sposób przygotowania:
Snickers
Składniki na ciasto: 60 dag mąki; 3/4 szklanki cukru; 2 jajka; 2 żółtka; 20 dag margaryny; 3 łyżki mleka; 3 łyżki miodu; 2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 opakowanie cukru waniliowego zagnieść i podzielic na 3 czesci.
Zrobić polewe orzechową: 0,5 kostki margaryny; 4 łyżki cukru; 2 łyżki miodu; 20 dag posiekanych orzechów włoskich polaczyc i podgrzac. 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, kolejną 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, a na trzecią 1/3 wylewamy polewe i pieczemy jak poprzednie. Puszke mleka skondensowanego gotujemy zamknieta przez 2 godziny. Otudzone placki przekladamy budyniami smietankowymi i kazdy polewamy polewą ze skondensowaneo mleka (oprocz wierzchniego). Na wierzchu ma byc placek z polewą z orzechami.
Zrobić polewe orzechową: 0,5 kostki margaryny; 4 łyżki cukru; 2 łyżki miodu; 20 dag posiekanych orzechów włoskich polaczyc i podgrzac. 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, kolejną 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, a na trzecią 1/3 wylewamy polewe i pieczemy jak poprzednie. Puszke mleka skondensowanego gotujemy zamknieta przez 2 godziny. Otudzone placki przekladamy budyniami smietankowymi i kazdy polewamy polewą ze skondensowaneo mleka (oprocz wierzchniego). Na wierzchu ma byc placek z polewą z orzechami.
teresa.rembiesa
45Kazik
Chyba nie zdąży się ucierać masy, chyba że zbierze się jeden za składników z otoczenia, jeśli "mistrz" kuchni przeżyje.
Persik
kokarda
Gatita
olciaky