kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Snickers

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Snickers - prawie jak batonik, ale mozna go tez upiec

Snickers

Składniki:

Snickers

 

  • 2 op. budyniu śmietankowego
  • cuker - 3/4 szkl + 4 lyzki
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • margaryna 12 dag + 20 dag
  • mąka - 60 dag
  • miód 5 łyżek
  • 3 łyzki mleka
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 20 dag orzechow włoskich
  • 2 lyzeczki sody oczyszczonej
  • 2 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Snickers
Składniki na ciasto: 60 dag mąki; 3/4 szklanki cukru; 2 jajka; 2 żółtka; 20 dag margaryny; 3 łyżki mleka; 3 łyżki miodu; 2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 opakowanie cukru waniliowego zagnieść i podzielic na 3 czesci.

Zrobić polewe orzechową: 0,5 kostki margaryny; 4 łyżki cukru; 2 łyżki miodu; 20 dag posiekanych orzechów włoskich polaczyc i podgrzac. 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, kolejną 1/3 ciasta upiec przez 10 min w 180 st. C, a na trzecią 1/3 wylewamy polewe i pieczemy jak poprzednie. Puszke mleka skondensowanego gotujemy zamknieta przez 2 godziny. Otudzone placki przekladamy budyniami smietankowymi i kazdy polewamy polewą ze skondensowaneo mleka (oprocz wierzchniego). Na wierzchu ma byc placek z polewą z orzechami.

Tagi:

jajko jajka