jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Śnieżynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puszysty biszkopt pod kremową kołderką kokosowo-czekoladową:)

Śnieżynka

Składniki:

Śnieżynka

 

 

  • MASA
  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • 2 śnieżki
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 2 białe czekolady
  • 10 dag płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Śnieżynka
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, a następnie dodać cukier i żółtka. Ubić na jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180C (do suchego patyczka). 2 czekolady zetrzeć na tarce z małymi oczkami Kremówkę ubić ze śnieżkami, a potem wsypać wiórki kokosowe(trochę zostawić do dekoracji) i 1½ porcji startej czekolady. Tak przygotowaną masę wyłożyć na przestudzony placek i na końcu posypać resztą czekolady, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Przechowywać w lodówce.