Sposób przygotowania:
Śnieżynka cytrynowa z galaretką
Z podanych składników zrobić ciasto biszkoptowe; do rozmąconych jajek dodajemy cukier, a następnie mąkę z proszkiem i kisielem, plus zapach, wstawiamy do nagrzanego do 200* piekarnika i pieczemy przez 40 minut. Przestudzone ciasto dzielimy na dwa równe płaty i nasączamy płynem sporządzonym z podanych składników. Jogurt i szklankę mleka lekko miksujemy, potem łączymy z pianką cytrynową w proszku,gdy masa będzie jednolita wykładamy ją na ciasto. Przyrządzamy galaretkę i tężejącą wylewamy na cytrynową piankę, a następnie przykrywamy wierzchnim płatem ciasta. Wstawiamy do lodówki. Śnieżki (dwie)miksujemy ze szklanką mleka i łyżeczką soku z cytryny, tak powstałą masą obrabiamy tort za pomocą szprycy cukierniczej. Dekorujemy plasterkami cytryny i ptysiowymi paluszkami. Schładzamy w lodówce około 2 godzin. Smacznego.
msewka
Natala1210