jb

jb

Kucharz
[Przepisów: 8]

Snikers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczne i słodkie .Polecam.

Snikers

Składniki:

Snikers

 

  • Ciasto
  • 2,5 szklanki mąki
  • margaryna
  • 6 żółtek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Beza
  • 6 białek
  • szklanka cukru
  • 15 dag orzechów włoskich lekko posiekanych
  • 1 plaska łyżka skrobi ziemniaczanej
  • Masa
  • puszka mleka słodzonego
  • kostka masła

 

Sposób przygotowania:

Snikers
Ciasto :Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Każdą część wykleić na blaszce i podpiec przez 15 minut w 160ºC. Położyć bezę i piec jeszcze trochę ok. 20-30 minut na beżowo. Beza:Ubić białka, dodać stopniowo cukier. Na końcu dodać mączkę i orzechy (delikatnie wymieszać).Podzielić na 2 części i wyłożyć na podpieczone placki. Masa:Mleko ugotować ( 2,5 godziny), ostudzić. Masło utrzeć na puszysto, dodać mleko..Masę wyłożyć pomiędzy placki.