krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Snikers

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Snikers

Składniki:

Snikers

 

  • ciasto:
  • 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru,
  • 2 jajka, 2 żółtka, 20 dag KASI, 3 łyżki
  • mleka, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki
  • oczyszczonej, 1 opakowanie cukru
  • wanilinowego KASIA
  • polewa orzechowa:
  • 1/2 kostki KASI, 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych
  • orzechów włoskich
  • krem I:
  • I opakowanie budyniu śmietankowego
  • krem II:
  • 1 puszka skondensowanego mleka

 

Sposób przygotowania:

Snikers
1.Mąkę wymieszaną z soda oczyszczoną i przesianą przez sito
na stolnicę posiekać z KASIĄ. Dodać pozostałe składniki i zagnieść
ciasto. Podzielić je na trzy części,
2.Trzy identyczne prostokątne form;- (20x50 cm), posmarowane
KASIĄ i wyłożone papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem,
Na jedną cześć ciasta wylać gorąca polewę orzechową i upiec razem
z pozostałymi,
3.Ugotowaćbudyńśmietankowy wedługprzepisupodanego
na opakowaniu, zużywając o jedna trzecią mleka mniej, niż podano
w przepisie, Ostudzić
4.W celu otrzymania karmelu puszkę z mlekiem wstawić do gar¬
nka z wodą i gotować 3 godz. Ostudzić.
5.Ma jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć budyń, przykryć
drugim plackiem posmarowanym karmelem, a następnie nakryć
plackiem z polewą orzechową.