Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Snikers z masą budyniową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Urozmaicenie dla tradycyjnego snikersa bez masy, który zawsze wydawał mi się "zbyt suchy"

Snikers z masą budyniową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Snikers z masą budyniową

 

  • Ciasto:
  • 3 szklanki maki tortowej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyzki miodu
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 kostka masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 l mleka
  • Polewa:
  • 100 g margaryny lub masła
  • 3 łyzki miodu
  • 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/3 szklanki sparzonych rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Snikers z masą budyniową
Mąkę i proszek przesiac przez sito i posiekac z margaryną. Dodać pozostałe składniki na ciasto i zagnieść. Rozłożyc na blachę i upiec. Ugotowac budyń. Utrzeć masło i dodać zimny budyń. Zmiksować dokładnie. Rozłożyć na ciasto. Polewa- tłuszcz rozpuścić na małym ogniu, dodać miód i bakalie. Podgrzewając wymieszać. Gdy przestygnie wylac na masę.
Snikers z masą budyniową