Sposób przygotowania:
Snikers z ciasta z musli
Ziarna słonecznika żeby były bardziej chrupiące podprażyłam na suchej patelni. Po wystudzeniu wymieszałam ze wszystkimi składnikami suchymi
. Następnie dodałam jajka i roztopione masło i wymieszałam. Schłodziłam w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowałam na grubość około 2 centymetry i upiekłam dwa jednakowe ciasta. Upiekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 15 minut.
Ciasto wystudziłam. W tym czasie przygotowałam masę do przełożenia ciasta. Z 1/2 litra mleka odlałam 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotowałam dodając masło roślinne.
Do gotującego mleka dodałam budyń śmietankowy rozpuszczony w odlanym mleku z dodatkiem cukru i mąki.
Zagotowałam i gorący budyń wyłożyłam na jedno ciasto. Masę budyniową zakryłam drugim ciastem.
. Następnie dodałam jajka i roztopione masło i wymieszałam. Schłodziłam w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowałam na grubość około 2 centymetry i upiekłam dwa jednakowe ciasta. Upiekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 15 minut.
Ciasto wystudziłam. W tym czasie przygotowałam masę do przełożenia ciasta. Z 1/2 litra mleka odlałam 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotowałam dodając masło roślinne.
Do gotującego mleka dodałam budyń śmietankowy rozpuszczony w odlanym mleku z dodatkiem cukru i mąki.
Zagotowałam i gorący budyń wyłożyłam na jedno ciasto. Masę budyniową zakryłam drugim ciastem.
gosiapiotrek23