Sposób przygotowania:
Ciasteczka musli z orzechami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać sól, miód i skórkę z pomarańczy; ponownie utrzeć. Wbić jajko i dalej ucierać. Następnie do utartej masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Wsypujemy musli i orzechy, połączyć wszystkie składniki (w razie potrzeby można dodać 1-2 łyżki musli). Ciasto schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość ½ cm pomiędzy papierem do gotowania SAGA (podsypujemy mąką w razie potrzeby). Okrągłą foremką o średnicy 4 cm wykrawamy ciasteczka, które kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do gotowania SAGA. Ciasteczka pieczemy ok. 15-20 minut na złoty kolor. Pozostawiamy je na blaszce i dopiero przestudzone zdejmujemy.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
edytaha
przejs
To ja się wytrącę i za Misie odpowiem, bo chyba wiem o co chodzi. Konkurs jest, w którym trzeba było wykorzystać tenże papier w kreatywny sposób :)
BTW nie wiedziałam Misiu ,że też tam grasz :) Powodzenia!
edytaha
Dzięki za uświadomienie :)
Misiu, również życzę Ci powodzenia! :)
misia14
przejs
Niezły ten papier, nie?
Ciateczka na pewno przepyszne! No i oczywiście też Ci życzę powodzenia!
Bernadetta
Ja co prawda w konkursie udziału nie biorę, ale papieru używam namiętnie od dwóch tygodni. Napaliłam się na niego na warsztatach, kupiłam i jak na razie jestem baaardzo zadowolona :) I również 3mam za Ciebie qciuki !
sztefa