Sposób przygotowania:
Soczewica z warzywna salsą
Kroimy papryki i cebulę w drobną kostkę, przekładamy do miseczki do której dodajemy sos sojowy, oliwę, sól, pieprz, ocet. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na około 10 min, żeby się przegryzło. Przygotowujemy marchew - kroimy w plasterki oraz cukinie kroimy w płatki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy przygotowaną salsę z papryk, smażymy około 2 min mieszając, wrzucamy marchew i cukinię, po minucie podlewamy 2 łyżkami wody, dodajemy soczewicę. chwilę smażymy, następnie podlewamy około 0,5 szkl wody. Dodajemy paprykę słodką i chilli. Mieszamy, przykrywamy i dusimy - co jakiś czas mieszając - wrazie potrzeby podlewamy wodą - którą soczewica chłonie jak szalona. Pod koniec dodajemy curry, koncentrat i natkę - gotujemy jeszcze około 5 min do miękkości soczewicy.