Sposób przygotowania:
Soczyste żeberka w keczupie
Żeberka podzielić na małe kawałki, ja podzieliłam na kawałki z dwiema kostkami. Keczup dokładnie wymieszać z olejem oraz majerankiem. Następnie mieszanką nasmarować dokładnie żeberka i odstawić na kilka godzin do lodówki. Potem żeberka przełożyć do torebki do pieczenia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 do 2 godzin. W trakcie pieczenia kilka razy przekręcić torebkę bo mięska jest sporo i te żeberka na wierzchu za bardzo się wysuszyły. Zamiast keczupu śliwkowego można użyć zwykłego i żeberka wyjdą równie smaczne. Ostatnim razem jak robiłam użyłam właśnie keczupu śliwkowego i to był bardzo dobry wybór bo aromat śliweczki idealnie komponuje się z mięskiem.Myślę że ten sam efekt uzyskamy gdy dodamy ze 2-3 łyżki powideł śliwkowych.