Sposób przygotowania:
Soczyste żeberka z kaszą i surówką.
Umyte i osuszone żeberka podzielić na porcje.Każde żeberko posolić z obydwu stron,natrzeć keczupem pikantnym i oprószyć delikatnie pieprzem ziołowym.Wszystkie kawałki posypać papryką słodką mieloną,bardzo deliktanie chilli.imbirem,czosnkiem granulowanym i majerankiem.Na koniec skropić octem balsamicznym.Wstawić do lodówki na ok.godzinę. Przygotować surówkę.Proponuję surówkę majonezową. https://gotujmy.pl/surowka-majonezowa,przepisy,37115.html Po godzinie przygotowujemy rękaw do pieczenia.Pieczarki płuczemy i kroimy w ósemki, cebulę w półtalarki.Rozkładamy na spodzie rękawa,posypujemy ziarenkami smaku.Na wierzchu układamy mięso.Zamykamy klipsami rękaw ,tak aby było w nim jak najwięcej powietrza .Nakłuwamy rękaw w 3-4 miejscach.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (termoobieg) i wstawiamy żeberka na ok.1 godzinę i 15 minut,Podajemy z kaszą gryczaną,polaną sosem z pieczarkami jaki się wytworzył w trakcie pieczenia.Kto lubi,może go zagęścić.Dokładamy surówkę i obiad gotowy.
msewka
kinga
Sarenka
Pyza