Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Soja po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zamiast fasolki po bretońsku soja- smaczna i odżywcza.

Soja po bretońsku

Składniki:

Soja po bretońsku

 

  • 1/2 kg soja,
  • 1/2 kg kiełbasa podwawelska,
  • 30 dkg boczek wędzony lub parzony,
  • 2 łyżki przecier pomidorowy 30%,
  • 2 łyżki majeranek Prymat,
  • 2 łyżki lubczyk Prymat,
  • do smaku pieprz ziołowy Prymat,
  • sól do smaku,
  • 2 szczypty pietruszka zielona,
  • do smaku przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Soja po bretońsku
Soję moczyć przez 8 godzin, po tym czasie odlać wodę z moczenia nalać 2 l świeżej i gotować 1 godzinę. Po godzinie dorzucić przyprawy, przecier, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek- gotować kolejną godzinę. Pilnować, kiedy trzeba dolewać wody. Przed podaniem doprawić solą, pieprzem, przyprawą płynną do smaku i posypać posiekaną zieleniną.