Sposób przygotowania:
Sola w winie.
Zalać grzyby ciepłą wodą i odstawić na 20 min.Obgotować je z 25
min.wyjąć,odciąć nóżki i pokroić kapelusze w paski.Filety umyć,pokroić na duże kawałki i posolić.Ubić białka,dodać mąkę ziemniaczaną,włożyć pokrojoną rybę,lekko wymieszać.Smażyć 2 min. na gorącym oleju.Wyjąć i osączyć z tłuszczu.Imbir obrać i pokroić na plasterki,dymkę posiekać.Zagotować bulion,dodać wino,
cukier,sól,kawałki imbiru i mąkę ziemniaczaną rozrobioną z małą
ilością wody.Doprowadzić do wrzenia,stale mieszając.Dodać do
sosu kawałki ryby i grzyby.Gotować jeszcze z minutę.Przed poda-
-niem posypać rybę posiekaną dymką.
min.wyjąć,odciąć nóżki i pokroić kapelusze w paski.Filety umyć,pokroić na duże kawałki i posolić.Ubić białka,dodać mąkę ziemniaczaną,włożyć pokrojoną rybę,lekko wymieszać.Smażyć 2 min. na gorącym oleju.Wyjąć i osączyć z tłuszczu.Imbir obrać i pokroić na plasterki,dymkę posiekać.Zagotować bulion,dodać wino,
cukier,sól,kawałki imbiru i mąkę ziemniaczaną rozrobioną z małą
ilością wody.Doprowadzić do wrzenia,stale mieszając.Dodać do
sosu kawałki ryby i grzyby.Gotować jeszcze z minutę.Przed poda-
-niem posypać rybę posiekaną dymką.