marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sola w winie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Namoczyć grzyby ciepłą wodą i podgotować je.Filety obtoczyć i usmażyć i osączyć z oleju.Warzywa posiekać,zrobić sos do ryby.Dokończyć.

Sola w winie.

Składniki:

Sola w winie.

 

 

Sposób przygotowania:

Sola w winie.
Zalać grzyby ciepłą wodą i odstawić na 20 min.Obgotować je z 25
min.wyjąć,odciąć nóżki i pokroić kapelusze w paski.Filety umyć,pokroić na duże kawałki i posolić.Ubić białka,dodać mąkę ziemniaczaną,włożyć pokrojoną rybę,lekko wymieszać.Smażyć 2 min. na gorącym oleju.Wyjąć i osączyć z tłuszczu.Imbir obrać i pokroić na plasterki,dymkę posiekać.Zagotować bulion,dodać wino,
cukier,sól,kawałki imbiru i mąkę ziemniaczaną rozrobioną z małą
ilością wody.Doprowadzić do wrzenia,stale mieszając.Dodać do
sosu kawałki ryby i grzyby.Gotować jeszcze z minutę.Przed poda-
-niem posypać rybę posiekaną dymką.

Tagi:

sosy grzyby