Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos biały do mięs

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Masło rozpuścić i wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować i dodać

Sos biały do mięs

Składniki:

Sos biały do mięs

 

  • 75 g masła
  • 1/2 szkl mąki
  • 3 szkl rosołu z kostki
  • 1 szkl śmietany
  • 20 szt marynowanego agrestu (korniszonów, lub marynowanych grzybów)
  • koperek
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Sos biały do mięs
Masło rozpuścić i wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować i dodać śmietanę, a następnie dodać agrest lub korniszony czy marynowane grzyby. Posypac zieloną pietruszką i koperkiem.

Tagi:

grzyby