kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Sos bolognese

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

podgrzać i mamy szybki obiad...

Sos bolognese

Składniki:

Sos bolognese

 

  • mięso mielone 20 dag
  • cebula
  • sos bolognese w torebce
  • łyżka oleju
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Sos bolognese
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż się zarumieni. Dodać mięso mielone. Wymieszać z podsmażoną cebulką i czosnkiem, usmażyć. Na końcu dodać sos z torebki, wymieszany z 1,5 szklanką wody. Wlać do słoików i po wystygnięciu wstawić do lodówki.

Tagi:

mięso sosy