aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

sos do placków ziemniaczanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny sosik grzybowy do placków

sos do placków ziemniaczanych

Składniki:

sos do placków ziemniaczanych

 

  • 250 g pieczarek
  • 800 g mięsa z szynki wieprzowej
  • 1 garść suszonych grzybów
  • 1 kostka grzybowa
  • pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

sos do placków ziemniaczanych
Mięso myjemy pod zimną wodą i kroimy w kostkę. Smażymy na rogrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki, i suszone grzybki. Dodajemy kostkę grzybową. Następnie dodajemy mięso i dosimy wszystko pod przykryciem. Przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatułową. Takim sosikiem polewamy placki ziemniaczane.