gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Sos grzybowy Gosi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

sos bardzo dobry, serdecznie polecam

Sos grzybowy Gosi

Składniki:

Sos grzybowy Gosi

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy Gosi
Grzyby pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie (1litr) na pół miękko. Odcedzić. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku. Pokroić do tego cebulę i zrumienić. Dać do tego odcedzone grzyby. Delikatnie smażyć (niedługo). Następnie podlać 1,5 szklanki wody. Gotować. Zatrzepać śmietaną połączoną z mąką. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Posypać posiekanym koperkiem.