Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos koperkowy wg Wafelka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny sosik zarówno do mięs jak i do klusek.

Sos koperkowy wg Wafelka

Składniki:

Sos koperkowy wg Wafelka

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy wg Wafelka
Wywar warzywny (może być bulion z kostki) zagotować. Dodać ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Gotować razem ok. 2 minut. Koperek umyć, osuszyć, posiekać drobno. Dodać do wywaru, gotować kolejne 2 minuty. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Doprawić kucharkiem i pieprzem.

Tagi:

przyprawy