SUPERPRZEPIS

Sos kurkowy.

  • 2
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Sos kurkowy. Więcej zdjęć (4)

aromatyczny sos kurkowy ...

Składniki:

Sos kurkowy.

 

Sposób przygotowania:

Sos kurkowy.
Kurki dokładnie oczyścić, opłukać i odsączyć z wody. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni roztopić masło, wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Dodać kurki i dusić razem z cebulą około 5 minut. Po tym czasie doprawić do smaku, zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. Podgrzewać chwilę od czasu do czasu mieszając ale nie zagotować. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Sos kurkowy.
najpierw na maśle podsmaż cebulę na szklisty kolor
Sos kurkowy.
dodaj kurki i duś na maśle razem z cebulką
Sos kurkowy.
do podsmażonych kurek dodaj śmietanę i przez chwilę podgrzewaj