Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos meksykański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jestem fanką kuchni meksykańskiej robię ten sos przy każdej okazji

Sos meksykański

Składniki:

Sos meksykański

 

  • 3 twarde dojrzałe pomidory
  • 1 cebula
  • 2-3 chili (najlepiej serranos)
  • 1 garść kolendry
  • sok z 0,5 cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos meksykański
rozkroić ostrym nożem papryczki i podsmażyć z obu stron z kilku stron następnie wycieramy wilgotną szmatką i ostrym nożem szypułkę i nasionka oraz wewnętrzne skórki(błonki) namoczyć w wodzie ciepłej i zostawić na 10-15 minut obrać pomidory ze skórki i drobno posiekać tak samo cebulę i kolendrę oraz papryczki wrzucić wszystko do garnka dodać sok z cytryny i sól przykryć garnek i zostawić przynajmniej na godzinę i dłużej stoi tym lepszy