Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos meksykański 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealny sos do chipsów czy pizzy albo nachos

Sos meksykański 2

Składniki:

Sos meksykański 2

 

  • 2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 25 dag sera śmietankowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chili
  • tymianek
  • bazylia
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 posiekane młode cebulki
  • 2 szklanki łagodnego sosu chili
  • 1/2 szklanki tartego dojrzałego sera cheddar
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę

 

Sposób przygotowania:

Sos meksykański 2
rozrobić ser śmietankowy z kwaśną śmietaną na jednolitą masę zmieszać sos chili z przyprawami i młodą cebulą i połączyć z kwaśną śmietaną posypać serem cheddar na wierzch nasypać cebuli i zielonej papryki