goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Sos meksykański 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos świetnie nadaje się jako dodatek do mięs, makaronu, ryżu.

Sos meksykański 9 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos meksykański 9

 

  • kukurydza 1/2 puszka
  • czerwona fasola 1/2 puszka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka ostra w proszku
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Sos meksykański 9
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Całość delikatnie podduszamy na tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gdy papryka będzie już miękka dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Całość mieszamy, zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Sos meksykański 9
Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy