caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Sos mięsno-warzywny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

W sam raz na szybki obiad

Sos mięsno-warzywny

Składniki:

Sos mięsno-warzywny

 

Sposób przygotowania:

Sos mięsno-warzywny
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyc wszystko przez 5 minut często mieszając. Do mięsa dodać tyle wody żeby je przykryła. Dodać warzywa i dosic 20min. Dodać przecier pomidorowy, zioła prowansalskie i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą. Można posypać dowolną zieleniną.

Tagi:

mięso zioła