ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sos musztardowo - serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos do ziemniaków oraz innych dań.

Sos musztardowo - serowy

Składniki:

Sos musztardowo - serowy

 

  • ćwierć kostki masła
  • łyżka mąki pszennej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • garść startego sera parmezan (bądź inny żółty)
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowo - serowy
Masło roztapiamy w rondelku, wsypujemy mąkę. Podsmażamy mieszając cięgle. Wlewamy bulion, dodajemy musztardę. Wszystko mocno podgrzewamy. Następnie wrzucamy potarty ser, ciągle mieszając doprawiamy solą i pieprzem. Sos podajemy bezpośrednio po ugotowaniu, z ziemniakami bądź mięsem. Smacznego!

Tagi:

sery ser